Din gåva hjälper människor på flykt undan krig, konflikt och katastrofer

Bli månadsgivare

Hjälp ett utsatt barn på flykt.
Ge 100 varje månad till de som förlorat allt.

Dina uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Solaf älskar sport och drömmer om att flytta till USA. Hon är flykting från Syrien och bor i flyktinglägret Azraq i Jordanien.

Skriv under #WithRefugees

Höj din röst för människor på flykt från krig och konflikter. Skriv under uppropet #WithRefugees och kräv av världens regeringar att ge dem ett liv i säkerhet.

I gåvoshopen beställer du presenter till människor på flykt. 250 kronor kan räcka till 20 vattendunkar. I en flyktingkris är tillgången till rent vatten livsavgörande. Varje droppe räknas. Stort tack.

Beställ presenter

I gåvoshopen beställer du världens viktigaste presenter som ger människor på flykt hopp och värme. Du får fina gåvokort att ge bort till någon du tycker om.

Starta en egen insamling och hjälp människor på flykt. Ditt engagemang räddar liv. UNHCR:s personal känns enkelt igen med sina blå västar och kepsar.

Starta en insamling

Hjälp enkelt med att skapa en egen insamling. Gör som alla andra! Sprid den till dina vänner. Pengarna går till människor på flykt. Ditt engagemang räddar liv.

Ge via SMS eller Swish

Det är enkelt att skänka med mobilen. SMS:a FLYKT+valfri summa (max 700kr) till 72980 eller Swisha valfritt belopp till 123 90 01 645. Din gåva gör skillnad!

Ge en hyllningsgåva till människor på flykt. De flickorna är på flykt från kriget i Syrien. Hjälp dem som har förlorat allt.

Ge en hyllningsgåva

Hedra någon på födelsedagen, dopet, studenten, bröllopet, eller annan speciell dag i livet med en fin gåva som hjälper människor som tvingats fly.

Tack din minnesgåva som hjälper barn och familjer som har tvingats fly från sina hem. UNHCR ger dem skydd och hopp om framtiden.

Ge en minnesgåva

För att hedra minnet av någon som gått bort kan du ge en gåva som hjälper människor som tvingats fly. Du får ett fint minnesblad inom fem dagar.

När ert företag stödjer UNHCR ger ni flickor på flykt en tryggare vardag - och världen blir en säkrare plats för människor på flykt från Syrien.

Företag

Tillsammans kan vi göra världen bättre. Med stöd av engagerade företag och stiftelser ger UNHCR hopp och trygghet till miljoner människor på flykt. 

Ge via Plusgiro

Du kan ge en gåva till UNHCR:s arbete via plusgiro 90 01 64-5 eller bankgiro 900-1645. 90-kontot bekräftar att insamlingen sköts på ett ansvarsfullt sätt.

När du skänker din aktieutdelning till UNHCR:s arbete hjälper du människor på flykt att få en bättre framtid.

Skänk aktieutdelning

Skänk din aktieutdelning till UNHCR:s arbete och slipp betala kapitalskatt på utdelningen. Gåvan ökar med 40 procent i värde, pengar som räddar liv. 

När du testamenterar till Sverige för UNHCR går din gåva människor på flykt, som flickan med sin farmor, som har fått skydd av UNHCR i Sydsudan.

Testamentera

Nu kan du skriva ett testamente och ange Sverige för UNHCR som förmånstagare. Det är ett fint sätt att hjälpa för människor på flykt.

UNHCR är på plats vid världens alla flyktingkriser och delar ut förnödenheter som rent vatten till människor som förlorat allt.

14 sätt att hjälpa

Engagemanget för att stötta UNHCR:s arbete har ökat ordentligt efter de senaste veckornas tragedier. Nu har vi listat 14 olika sätt du hjälpa just nu. 

Ditt bidrag räcker till

I en akut flyktingkris är tillgång till rent vatten livsavgörande.

10 dunkar för rent vatten 125 kr

Nötkräm till ett barn på flykt 240 kr

Tält för en familj 2077 kr