• Poddgiganternas kamp! Fredagspodden utmanar Alex och Sigge – vem kan hjälpa flest människor på flykt att överleva vintern?
    Poddgiganternas kamp! Fredagspodden utmanar Alex och Sigge – vem kan hjälpa flest människor på flykt att överleva vintern?

Fredagspodden utmanar Alex och Sigge – vem kan hjälpa flest?

I dag går startskottet för Poddgiganternas kamp.

Två av Sveriges mest populära poddar, Fredagspodden och Alex och Sigges podcast, tävlar om vem som kan samla in mest pengar till människor på flykt.

Du som lyssnare kan bidra. Lyssna på poddarna, där poddar finns. Swisha 105 kronor som motsvarar tre värmande filtar, eller valfri summa, för att stötta insamlingen.

  • För att stötta Fredagspodden, swisha till 123 158 50 74.
  • För att stötta Alex och Sigges podcast, swisha till 123 036 35 31.

Alex och Sigges podcast

– Vi tycker att UNHCR:s arbete är viktigt och självklart vill vi vara med och stötta i den mån vi kan. Vi är glada att kunna använda våra egna kanaler för ett sådant här ändamål och vi hoppas att våra lyssnare förstår att varje krona räknas, säger Alex Schulman som gör Alex och Sigges podcast tillsammans med Sigge Eklund.

Fredagspodden

– Vi kan inte tänka oss något viktigare än att tävla om vilka som lyckas dra in mest pengar till människor på flykt. Vi är tävlingsmänniskor till hundra procent och fast beslutna att vinna detta, och genom det hjälpa fler människor, säger Hannah Widell som driver Fredagspodden tillsammans med Amanda Schulman.

Insamling till människor på flykt

Syftet med tävlingen är att samla in pengar till UNHCR:s arbete med att hjälpa människor på flykt att överleva vintern.

– Just nu är 15 miljoner människor på flykt i och omkring Syrien och Irak där vintern på sina håll kan vara lika kall som i Sverige. Behoven är enorma. Därför är vi så glada att få uppbackning av två av Sveriges största poddar på det här sättet, säger Ulrika Belin, projektledare på Sverige för UNHCR.

Lyssnare kan bidra

Lyssnare kan bidra till poddarnas insamling genom att swisha 105 kronor (eller valfritt belopp) vilket motsvarar tre filtar till familjer på flykt.

Tävlingen avslutas vid midnatt den 21 december och dagen därpå utses den podd som har lyckats samla in flest filtar.

– Vi hoppas att många lyssnare där ute vill vara med och sprida värme till familjer på flykt. Och vi är så klart spända på att se vilken podd som lyckas bäst, säger Ulrika Belin.

Stötta insamlingen

  • För att stötta Fredagspoddens insamling – swisha till 123 158 50 74.
  • För att stötta Alex och Sigges podcasts insamling – swisha till 123 036 35 31.

För mer information, vänligen kontakta:

Ulrika Belin
Projektledare PR och Kommunikation, Sverige för UNHCR
0739-14 70 39
ulrika.belin@sverigeforunhcr.se

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Ulrika Forsberg

Webbansvarig