• Afrah, 6 år, och Ibtisam, 7 år, är internflyktingar i Jemen. Här står framför sitt tält i ett Darawan-lägret. Deras familj flydde från Saada-provinsen för flera månader sedan för att undkomma flyganfall.
    Afrah, 6 år, och Ibtisam, 7 år, är internflyktingar i Jemen. Här leker framför sitt tält i ett Darawan-lägret. Deras familj flydde från Saada-provinsen för flera månader sedan för att undkomma flyganfall.

Miljoner på flykt i Jemen – en humanitär katastrof

Miljoner människor är på flykt från sina hem i Jemen. Situationen i landet beskrivs som en bortglömd humanitär katastrof som förvärras varje dag. Läget är akut och hjälpbehoven enorma.

Inbördeskriget i Jemen som började i mars 2015 har tvingat mer än två miljoner människor på flykt från sina hem. Många lider av hunger och lever i fattigdom i överbefolkade bosättningar. På vintern har de varken skydd mot väder eller vind.

Omkring 20 miljoner människor (mer än 80 procent av befolkningen) är i behov av humanitär hjälp.

Jemen är ett Mellanösterns fattigaste länder. Landets mångåriga och svåra situation har överskuggats av andra kriser i regionen.

UNHCR är på plats med tält och har nått ut med nödhjälp till 660 000 människor som drivits på flykt sedan kriget började. UNHCR:s chef i Jemen beskriver situationen som ”En bortglömd humanitär katastrof ... som förvärras varje dag."

Nu ber UNHCR om mer pengar för att alla som har drabbats ska få hjälp.

Du kan hjälpa

UNHCR är på plats vid världens alla konflikter och hjälper människor som har tvingats fly från sina hem. Att skänka pengar varje månad är ett bra sätt för att hjälpa till. Bli månadsgivare och skydda människor på flykt - varje dag, året runt.

Ulrika Forsberg

Webbansvarig