• Mohammed är en av 22 miljoner människor i Jemen som är beroende av humanitärt stöd för att överleva dagen. Mohammed håller till vid en motorväg, där han säljer småsaker eller tigger. En vanlig vardag för Jemens barn.
    Mohammed är en av 22 miljoner människor i Jemen som behöver nödhjälp för att överleva. Han håller till vid en motorväg. Där säljer han småsaker eller tigger. En vanlig vardag för Jemens barn.

Mohammed behöver nödhjälp för att överleva i Jemen

Mohammed är en av 22 miljoner människor i Jemen som är beroende av humanitärt stöd för att överleva dagen. Mohammed håller till vid en motorväg, där han säljer småsaker eller tigger. En vanlig vardag för Jemens barn.

På grund av den våldsamma konflikten i Jemen är det stor matbrist, många vet inte ens när de får äta nästa gång. Varje dag hoppas Mohammed, och hans vänner vid motorvägen, att de ska ha tur.

Konflikten i Jemen

Läget i Jemen är akut. Tre år av krig har gjort att den humanitära krisen i Jemen är världens största. 22,2 miljoner människor behöver nödhjälp för att överleva.

Det är "en bortglömd humanitär katastrof som förvärras varje dag". Det mänskliga lidandet är enormt.

Konflikten har förstört miljontals liv.

2 miljoner människor är på flykt i landet och mer än en miljon har återvänt till förstörda hem under livsfarliga förhållanden.

UNHCR är på plats i Jemen och ger skydd till människor som har tvingats lämna sina hem till följd av konflikten.

UNHCR erbjuder akut boende och nödhjälp som madrasser, filtar, liggunderlag, köksgeråd, hinkar och annat som hjälper barn och familjer att överleva. UNHCR:s akuta räddningshjälp har nått ut till mer än 1,2 miljoner människor som är på flykt.

UNHCR renoverar också offentliga byggnader där familjer på flykt har sökt tillflykt.

UNHCR ger juridiskt, ekonomiskt och psykosocialt stöd, och fortsätter att skydda cirka 280 000 flyktingar, främst från Afrikas horn, som befinner sig i Jemen trots konflikten.

Ulrika Forsberg

Webbansvarig