Video: Nytt oväder slog till mot Libanon

Hårt oväder drabbar tältläger i Libanon. Tusentals familjer tvingas bo i iskalla och fuktiga tält. Människor kämpar för att få bort snö och reparera de förödande skadorna på deras tält.

Stormen Miriam

Stormen Miriam slog till mot Libanon den 16 januari, mindre än en vecka efter ovädret Norma. Flyktingar i nordöstra Libanon, nära gränsen till Syrien, forslade fortfarande bort snö från den första stormen när den andra slog till.

Tältlägret Dalhamiye

Tältlägret Dalhamiye i Bekaadalen blev extra hårt drabbat av stormen Miriam. Flyktingar kämpar för att hålla vattnet borta från de redan översvämmade tälten.

Byn Duris

I byn Duris drabbades tvåhundra människor och 47 tält förstördes av snöovädret. Invånarna har jobbat dygnet runt med att forsla vatten och skotta bort snön från sina tält.

Karolina Billing på plats i Libanon

– Libanon har drabbats av starka stormar med regn och snö under de senaste två veckorna. 22 000 syriska flyktingar i Bekaadalen i Libanon har fått sina hem förstörda. UNHCR har delat ut förnödenheter som madrasser, regnskydd, kläder till de drabbade, berättar Karolina Billing Lindholm som jobbar för UNHCR i Libanon och fortsätter:

– Det är tack vare bidrag från generösa människor i världen som gör hjälpinsatserna möjliga och att vi kan vara på plats med hjälp när det behövs som mest – som här idag.

Ulrika Forsberg

Webbansvarig