• UNHCR delar ut vinterkläder och värmande filtar till människor som flyr Aleppo.
    UNHCR delar ut vinterkläder och värmande filtar till människor som flyr Aleppo.

SCA stödjer UNHCR:s arbete med att skydda människor på flykt

SCA är ett globalt hygien- och skogsindustriföretag som producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter.

Under julen 2016 skänkte SCA 1 550 000 kr till UNHCR:s arbete för människor på flykt. Gåvan kommer att användas där behovet är som störst, främst i krigsdrabbade Syrien och länder som Libanon, Irak, Turkiet, Libyen och Egypten där många flyktingar befinner sig.

– Medan vi önskar varandra god jul, är det långt ifrån frid på jorden och många människor befinner sig på flykt. Vi hoppas att denna gåva ska bidra till att täcka grundläggande behov av hygien för några av dessa, säger Magnus Groth, vd för SCA, som tillägger att även de anställda är positiva till denna typ av insatser. 

SCA har redan tidigare visat engagemang för människor på flykt. Under 2015 donerade företaget mensskydd och blöjor till ett värde av 949 200 kronor till kvinnor och barn på flykt. Under julen 2015 skänkte SCA 1,5 miljoner kronor till UNHCR:s arbete.

– SCA:s stöd betyder oerhört mycket för oss och kommer att göra verklig skillnad för människor som lever i akut nöd, säger Amelie Häger, företagsansvarig på Sverige för UNHCR.  

Ulrika Forsberg

Webbansvarig