Video: Syriska kurder strömmar in i Turkiet

Över 138 000 syriska kurder har passerat gränsen in i Turkiet från norra Syrien under de senaste dagarna. Det här är en av de största flyktingströmmarna till Turkiet sedan det syriska inbördeskriget började för över tre år sedan.

Turkiet har öppnat vissa sträckor av gränsen för att syriska kurder som är på flykt ska får skydd. Många av dem kommer från i gränsstaden Ayn al-Arab  (Kobane på kurdiska). Tusentals människor har tvingats lämna sina hem efter sammandrabbningar mellan ISIS och kurdiska styrkor i staden. 

Flyktingarna bor i offentliga byggnader, skolor och moskéer. I den närbelägna staden Suruc har 1000 flyktingar sökt skydd i en skola. 

FN:s flyktingorgan UNHCR arbetar med de turkiska myndigheterna för att ge människorna som flyr skydd och förnödenheter som madrasser, varma filtar, vattendunkar, presenningar som behövs för att klara vardagen. Fler hjälpleveranser är på väg.

FN:s flyktingorgan UNHCR arbetar för att skydda och hjälpa dem som flyr krig och förföljelse. Sedan 1950 har vi hjälpt miljontals människor att hitta trygghet och bygga upp sina liv. Med ditt stöd kan vi ge hopp för många fler.

Ulrika Forsberg

Webbansvarig