Abu Abdulrazzaqs familj flydde från Syrien 2012, för sju år sedan. Nu bor de i liten lägenhet huvudstaden Amman - och lever under svåra förhållanden.

Flykting – på flykt från krig och konflikter

Programledaren Clara Henry har varit i Jordanien och träffat familjer på flykt från kriget i Syrien. Ett krig som har pågått i över åtta år.

Clara blev hembjuden till Abu Abdulrazzaqs familj. De flydde från Syrien till Jordanien för sju år sedan. Nu bor de i liten lägenhet i huvudstaden Amman. Som andra flyktingar lever de under svåra förhållanden – många under fattigdomsgränsen.

– Jag tänker så mycket på det de berättade om. Att de hade byggt sitt hus i Syrien, så hann de bo där en månad innan de var tvungna att sticka. Bara lämna allt. Jag kan inte föreställa mig hur det måste vara för ett barn … den plats som ska vara tryggheten, berättar Clara.

Jana och Hala sitter i pappa Abus knä under intervjun. Efter en liten stund somnar båda två i pappans famn.

– Vi flydde på grund av säkerhetsläget. Där vi bodde föll bomber och granater. Jag träffades av splitter i ögat. Det var för farligt att stanna kvar, så vi tog med våra barn och flydde, berättar Abu.