fbpx Inställt julbord? Ge maten till välgörenhet | Sverige för UNHCR Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Inställt julbord?

Aisha och hennes två döttrar är på flykt från Syrien. Här lagar de mat i sitt tält i Bekadalen i Libanon. Vinterstormar har svept över dalen och livet i tält svårt och kallt.
Aisha och hennes två döttrar är på flykt från Syrien. Här lagar de mat i sitt tält i Bekadalen i Libanon.
Foto
UNHCR/A.McConnell

Ge maten till familjer på flykt.

Årets jul blir inte som andra jular. I coronatider jobbar många hemma och företag ställer in sina julbord. Gör inte det – ge bort julbordet istället!

Familjer på flykt kämpar för att klara sig genom vintern. Med våra matpaket kan ditt företag hjälpa dem att hålla sig mätta och varma.

För ett företag med 25 anställda kan notan för julbord landa på dryga 20 000 kronor. Det motsvarar mat till 220 människor på flykt i en månad.

  • Ett matpaket kan innehålla exempelvis ris, olja och linser.
  • Ni får ett fint emblem och juldiplom att dela med era anställda och kunder.
Vi vill ge (SEK):
Våra kontaktuppgifter:
Vi vill ge med:

Just nu befinner sig nära 80 miljoner människor på flykt i världen, av dem är 30 miljoner barn. 80 procent befinner sig i länder eller områden drabbade av akut matbrist eller undernäring.

Ditt företag kan hjälpa familjerna som kämpar mot hunger och kyla i hopp om att finna ett tryggt hem igen. Ert julbord kan rädda liv.

Hitta fler julgåvor till anställda och kunder.

UNHCR är FN:s flyktingorgan som skyddar människor på flykt från krig och förföljelse. Vi kämpar för deras rättigheter, ger livräddande nödhjälp och skapar lösningar för en trygg framtid.

PS. Med en gåva är ni med och bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling och Agenda 2030 – världens viktigaste agenda. Det betyder världens viktigaste gåva.