fbpx Klimatpaket Guld Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Klimatpaket Guld

Med Klimat Guld kan ditt företag ge flyktingläger solenergi, klimatspisar och skolmaterial till barnen.

Ditt företag ökar tryggheten i hel by! Samtidig får ni ett fint digitalt paket att sprida till kunder, leverantörer och anställda i jul.

Klimat Guld kan ge 100 flyktingar – 20 familjer – soldriven gatubelysning.

Varje familj får klimatspisen Save80, en soldriven läslampa och barnen får skolpaket med böcker, pennor och skolbänk.

Otroliga fakta: Save 80-spisen minskar åtgången av ved med 80 procent. Om 1000 flyktingfamiljer använder spisen sparas 1168 ton ved varje år.

Ni gör att kvinnor och flickor slipper hämta ved flera gånger om dagen – en livsfarlig kvinnosyssla på många platser – för att laga mat. Ni hjälper barn att gå i skolan och göra läxor på kvällen.

I gatlamporna används litiumjonbatterier med lång hållbarhet – Nobelpris i kemi gick till utvecklarna. Batterierna lagrar solenergi och gör ett fossilfritt samhälle möjligt.

Den solcellsdrivna lampan som skickas akut till hjälpinsatser efter naturkatastrofer och i krigsområden – när samhällen är sönderslagna – räddar liv.

Tillsammans jobbar vi för innovation, trygghet och värnar om jordens knappa resurser.

Hör gärna av er om ni har frågor!

Emma Wiklund, ansvarig företagssamarbeten
mob: 073-914 70 33
emma.wiklund@sverigeforunhcr.se

PS. Klimat Guld uppfyller flera av de globala målen för hållbar utveckling. Världens viktigaste mål för framtiden – alltså världens viktigaste gåva.

Vi vill ge (SEK):
Mitt företags kontaktuppgifter:
Vi vill betala med

För att ha möjlighet att ta emot er gåva och ge er en bra service behandlar vi dina personuppgifter enligt GDPR, läs villkoren här.