fbpx Klimat Premium Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Klimat Premium

Med gåvan Klimat Premium kan ditt företag öka säkerheten i ett flyktingläger, värna om klimatet och ge barn på flykt möjlighet att lära sig läsa och skriva.

Samtidig som ditt företag hjälper flyktingar får ni ett fint digitalt paket att sprida till kunder, leverantörer och anställda.

Om Klimat Premium

Klimat Premium kan ge solcellsdriven gatubelysning som skyddar ett flyktingläger med 60 familjer mot mörkret. Just nu 120 familjer.

Varje familj får en bränslesnål spis – klimatspisen Save80 – och en solcellslampa. Alla barn i skolåldern får ett skolpaket.

Ditt företag kan öka tryggheten i hel by!

Otroliga fakta: Klimatspisen Save80 minskar åtgången av ved med 80 procent. Om 1000 flyktingfamiljer använder Save80-spisen sparas 1168 ton ved varje år.

Ni gör att kvinnor och flickor slipper hämta ved flera gånger om dagen – en farlig kvinnosyssla på många platser – för att laga mat. Ni hjälper barn att gå i skolan och göra läxor på kvällen.

I gatlamporna används litiumjonbatterier med lång hållbarhet – årets Nobelpris i kemi gick till utvecklarna. Batterierna lagrar solenergi och gör ett fossilfritt samhälle möjligt.

Den solcellsdrivna lampan som skickas akut till hjälpinsatser efter naturkatastrofer och i krigsområden räddar liv när samhällen är sönderslagna.

Tillsammans jobbar vi för innovation, trygghet och värnar om jordens knappa resurser.

Vänliga hälsningar,
Emma Wiklund, företagssamarbeten
emma.wiklund@sverigeforunhcr.se
073-914 70 33

PS. Julklappen Klimat Premium uppfyller flera av de globala målen för hållbar utveckling. Världens viktigaste mål för framtiden – alltså världens viktigaste julklapp.

Vi vill ge (SEK):
Mitt företags kontaktuppgifter:
Vi vill betala med

För att ha möjlighet att ta emot er gåva och ge er som givare en bra service behandlar vi dina personuppgifter enligt GDPR, läs villkoren här.