Skip to main content

Lindex

Lindex stödjer UNHCR:s arbete för människor på flykt. Stort tack till all personal och alla kunder som rundar upp för att hjälpa människor på flykt. Ni är fantastiska.

Lindex Rundar Upp för flyktingar

Sedan 2014 har Lindex vid ett flertal tillfällen engagerat sina kunder och anställda i så kallade Runda Upp-kampanjer för att stödja UNHCR och hjälpa människor på flykt.

Omkring två gånger om året rundar Lindex upp och varje kampanj har ett nytt tema. Under kampanjerna erbjuds kunder som handlar i någon av Lindex butiker att ”runda upp sitt köp”, och lägga på 10-20 kronor som går oavkortat till Sverige för UNHCR.

Lindex kunder är mycket dedikerade och har totalt bidragit med över 13 miljoner kronor till UNHCR:s arbete.

– Allt vi gör, gör vi för kvinnor och det präglar även vårt samhällsengagemang där vi strävar efter att stötta kvinnor och deras barn. Vi på Lindex, precis som många andra, är mycket berörda över de pågående flyktingkatastroferna och ser det som självklart att bidra på de sätt vi kan. Med start den 22 maj erbjuds kunder som handlar i någon av Lindex butiker att runda upp sitt köp med 20 kronor till förmån för UNHCR och deras viktiga arbete för kvinnor och barn på flykt, säger Helena Kamph, tillförordnad VD Lindex Sverige.

Nedanför kan du läsa om några av de senaste Runda Upp-kampanjerna.

Hälsa för kvinnor och flickor på flykt 2019

I maj 2019 gjorde Lindex en kampanj för att samla in pengar till kvinnor och flickor på flykt. Över hälften av alla flyktingar är kvinnor och barn. Lindex valde att runda upp för att stödja kvinnors och flickors rätt till hälsa och sjukvård. Totalt samlade de in 1 595 531 kronor.

Julen 2018

Under hösten 2018 eskalerade striderna i Jemen och det kom alarmerande rapporter från FN om risken för en hungersnöd. Därför valde Lindex att runda upp för att hjälpa barn på flykt i Jemen. Totalt samlade Lindex in 2,2 miljoner kronor som kunde ge akut nödhjälp, rent vatten, tak över huvudet och sjukvård till flyktingar i Jemen.

Flyktingdagen 2018

I juni 2018 gjorde Lindex en Runda Upp-kampanj för att uppmärksamma internationella flyktingdagen den 20 juni. Totalt samlade de in drygt 890 000 kronor.

Rohingyakrisen 2017

I december 2017 valde Lindex att göra en Runda Upp-kampanj för att stödja UNHCR:s katastrofarbete under den pågående rohingyakrisen.

I augusti 2017 tvingades hundratusentals rohingyer, människor som tillhör den muslimska folkgruppen Rohingya, att fly från Myanmar till Bangladesh på grund av etnisk förföljelse. Detta var världens snabbast växande flyktingkatastrof. Totalt samlade Lindex in över 2,1 miljoner kronor till rohingyakrisen.