Fler samarbeten

  • Jordanien: syriska flyktingar vandrar genom ökenlandskapet som skiljer Azraq-lägret med mataffären, som är den enda för mer än 20 000 människor.
    Jordanien: syriska flyktingar vandrar genom ökenlandskapet som skiljer Azraq-lägret med mataffären, som är den enda för mer än 20 000 människor.
Ett samarbete med UNHCR hjälper till att ge hopp, trygghet och värdighet till miljoner människor som tvingats lämna sina hem.

Refunder

I juni 2019 inledde Sverige för UNHCR ett samarbete med Refunder, en av Sveriges största cashbacksajter. Varje gång du handlar med Refunder får du återbäring på dina onlineköp. Genom vårt samarbete kan Refunders kunder nu ge bort en del av sin återbäring till UNHCR och hjälpa barn och familjer på flykt.

Hur fungerar Refunder?

När du som kund hos Refunder får din återbäring så finns nu möjligheten att runda ner till närmaste tjuga. Pengarna går till UNHCR:s arbete för människor på flykt. För varje ny medlem som Refunder får så skänker de dessutom 50 kronor till UNHCR.

När barn och familjer tvingas på flykt lämnar de allt bakom sig för att finna säkerhet. Sina hem, sina ägodelar, sina liv. Nu finns det möjlighet att handla på nätet och samtidigt hjälpa de som flyr.

Genom att handla med Refunder kan du skänka en del av din återbäring kan du ge nödhjälp och tak över huvudet till barn och familjer som har förlorat allt.

Bli medlem och läs mer: refunder.se/unhcr


Stiftelsen Af Jochnick

Af Jochnick Foundation har stött projektet Educate A Child (Utbilda ett Barn), ett globalt skolprojekt med målet är att så många barn på flykt som möjligt ska gå i skolan. Stiftelsen har också stött skolprojekt i Libanon.

Att barn på flykt får gå i skolan och leka är oerhört viktigt för att en krisdrabbad befolkning ska kunna återhämta sig.


Tele2

I september 2015 lanserades insamlingssajten 255 kronor, som utmanar svenska näringslivet att stödja UNHCR:s arbete för människor på flykt.

Tele2 AB gav det första bidraget till kampanjen, en summa på 1 451 970 SEK, vilket motsvarar 255 kronor per anställd.

255 kronor räcker till ett nödpaket med handduk, filt, torra kläder, skor, vatten och mat. Tele2 valde att skänka just den summan för varje 5 694 anställd på företaget.

Läs pressmeddelandet på MyNewsdesk