Fler samarbeten

  • Jordanien: syriska flyktingar vandrar genom ökenlandskapet som skiljer Azraq-lägret med mataffären, som är den enda för mer än 20 000 människor.
    Jordanien: syriska flyktingar vandrar genom ökenlandskapet som skiljer Azraq-lägret med mataffären, som är den enda för mer än 20 000 människor.
Ett samarbete med UNHCR hjälper till att ge hopp, trygghet och värdighet till miljoner människor som tvingats lämna sina hem.

Stiftelsen Af Jochnick

Af Jochnick Foundation har stött projektet Educate A Child (Utbilda ett Barn), ett globalt skolprojekt med målet är att så många barn på flykt som möjligt ska gå i skolan. Stiftelsen har också stött skolprojekt i Libanon.

Att barn på flykt får gå i skolan och leka är oerhört viktigt för att en krisdrabbad befolkning ska kunna återhämta sig.


Tele2

I september 2015 lanserades insamlingssajten 255 kronor, som utmanar svenska näringslivet att stödja UNHCR:s arbete för människor på flykt.

Tele2 AB gav det första bidraget till kampanjen, en summa på 1 451 970 SEK, vilket motsvarar 255 kronor per anställd.

255 kronor räcker till ett nödpaket med handduk, filt, torra kläder, skor, vatten och mat. Tele2 valde att skänka just den summan för varje 5 694 anställd på företaget.

Läs pressmeddelandet på MyNewsdesk