fbpx Ledningsgrupp | Sverige för UNHCR Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Träffa vår ledningsgrupp

Sverige för UNHCR:s ledningsgrupp består av generalsekreteraren och fyra chefer.

Vi svarar på dina frågor och funderingar, kontakta oss gärna.

Åsa Widell
Åsa Widell
Generalsekreterare

Åsa tillträdde som generalsekreterare i augusti 2018. Hon kommer närmast från TV4-koncernen där hon har varit vd för Nyhetsbolaget. Hon har även varit redaktionschef för Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Jesper Isaksson
Jesper Isaksson
Ekonomichef

Jesper började på Sverige för UNHCR i maj 2018. Jesper har haft flertalet chefsroller inom ekonomi och har bred erfarenhet av internationella organisationer.

Ulrika Nildotter Brühl
Ulrika Nilsdotter Brühl
Kommunikationschef

Ulrika började på Sverige för UNHCR i januari 2018. Hon har en gedigen bakgrund inom PR och kommunikation från Dramaten, TV4, PrimePR och Plan Sverige. De senaste åren har hon drivit kommunikations-byrån Days.

Erik Johansson
Erik Johansson
Insamlingschef

Erik har över 10 års erfarenhet inom insamling, främst för Läkare utan Gränser. Han har bland annat arbetat med Face-2-Face, Telemarketing, företagsbearbetningar och massmarknad. Han kommer närmast från egen konsultverksamhet inom insamling.

Elin Stråkendal
Elin Stråkendal
Chef strategi och tillväxt

Elin började på Sverige för UNHCR i februari 2015. Hon har över 13 års erfarenhet av att arbeta med insamling inom den ideella sektorn och har arbetat för bland annat Läkare Utan Gränser och Röda Korset.