fbpx Ledningsgrupp | Sverige för UNHCR Skip to main content

Träffa vår ledningsgrupp

Sverige för UNHCR:s ledningsgrupp består av generalsekreteraren och fyra chefer.

Vi svarar på dina frågor och funderingar, kontakta oss gärna.

Åsa Widell
Åsa Widell
Generalsekreterare

Åsa tillträdde som generalsekreterare i augusti 2018. Hon kommer närmast från TV4-koncernen där hon har varit vd för Nyhetsbolaget. Hon har även varit redaktionschef för Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Elin Stråkendal
Elin Stråkendal
Vice generalsekreterare, chef strategi och tillväxt

Elin började på Sverige för UNHCR i februari 2015. Hon har över 13 års erfarenhet av att arbeta med insamling inom den ideella sektorn och har arbetat för bland annat Läkare Utan Gränser och Röda Korset.

Jesper Isaksson
Jesper Isaksson
Ekonomichef

Jesper började på Sverige för UNHCR i maj 2018. Jesper har haft flertalet chefsroller inom ekonomi och har bred erfarenhet av internationella organisationer.

Ulrika Nildotter Brühl
Ulrika Nilsdotter Brühl
Kommunikationschef

Ulrika började på Sverige för UNHCR i januari 2018. Hon har en gedigen bakgrund inom PR och kommunikation från Dramaten, TV4, PrimePR och Plan Sverige. De senaste åren har hon drivit kommunikations-byrån Days.

Erik Johansson
Erik Johansson
Insamlingschef

Erik har över 10 års erfarenhet inom insamling, främst för Läkare utan Gränser. Han har bland annat arbetat med Face-2-Face, Telemarketing, företagsbearbetningar och massmarknad. Han kommer närmast från egen konsultverksamhet inom insamling.