Publikationer

  • Den här flickan har flytt från kriget i Syrien. Hon bor i Zaatari-lägret i Jordanien. Idag är det hennes första skoldag och har sina finaste kläder på sig.
    Den här flickan har flytt från kriget i Syrien. Hon bor i Zaatari-lägret i Jordanien. Idag är det hennes första skoldag och har sina finaste kläder på sig.
Tidningen PÅ FLYKT ges ut två gånger år.

Här hittar du informationsmaterial om flyktingar och UNHCR:s arbete.

På flykt är Sverige för UNHCR:s tidning som utkommer två gånger per år. På flykt skickas till alla månadsgivare. I den kan du läsa om hur dina pengar används i fält och vad som är på gång.

Bläddra bland kartor, bilder och läs berättelser om människor som har fått hjälp av UNHCR för att överleva.

Tidningen På flykt nr 2, 2018

I senaste numret av På flykt berättar vi Amira och Amani som har fått hjälp av UNHCR med att överleva vintern på flykt i Libanon. Du får julklappstips som värmer under kyliga vinternätter. Du kan ta del av hur andra har gjort för att själva samla in pengar till människor på flykt – som Thor Svensson, som ordnar konserter till förmån för barn på flykt.

Tidningen På flykt nr 1, 2018

I juninumret av På flykt berättar vi om de bombad och belägrade städerna Ghouta, Afrin och Raqqa i Syrien. Du får träffa Toloe som arbetar för UNHCR i Syrien och rapporterar från Damaskus.

Du kan läsa om första säsongen av vår serie från Zaatari-lägret, där du får följa en syrisk familj som har flytt kriget i Syrien.

Bilagor