Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Nödläge i Jemen – nu hotar coronaviruset

Två bröder bor med sin mamma och pappa i ett tältläger utanför huvudstaden Sanaa i Jemen. Efter fem år av konflikter och bombangrepp pågår världens största mänskliga kris i landet. Nu hotas de av ny osyling fiende - coronavisuet.
Två bröder lever på flykt med sin mamma och pappa i ett tältläger utanför huvudstaden Sanaa i Jemen. Efter fem år av konflikter och bombangrepp pågår världens största mänskliga kris i landet. Nu hotas människor av en ny osynlig fiende - coronaviruset.
Foto
UNHCR/Ahmed Haleen

Läget i Jemen är akut. Konflikter har pågått i över fem år. Hem, sjukhus och skolor bombas. Det är världens största mänskliga katastrof.

Oskyldiga barn och familjer bor i tältläger – i fattigdom och misär. De kämpar för att överleva och behöver akut nödhjälp.

Nu hotas landet av coronapandemin. En spridning av viruset får fruktansvärda följder. Utan stöd kommer fler liv att gå till spillo till följd av våld, sjukdomar eller brist på mat och rent vatten.

Du kan hjälpa till att hindra spridning av viruset och hjälpa barn och familjer som lever på flykt. Din hjälp räddar liv.

  • 100 kr – febernedsättande medicin till fyra människor på flykt.
  • 300 kr – hälsoundersökning till två människor i ett flyktingläger.
  • 800 kr – behandling av enkel lunginflammation hos åtta barn.
Jag vill ge:
Mina kontaktuppgifter:
Fyll i ditt personnummer så hämtas din adress.
Jag vill ge med:

När du klickar på "Skicka min gåva" godkänner du våra villkor för hantering av personuppgifter.

Storkriget i Jemen slår hårt mot befolkningen. Alla parter i konflikten bombar civila mål.

Nu sprids covid-19 i landet och sjukvården fungerar inte. Coronapandemin hotar att få ohyggliga konsekvenser i ett av världens mest krigsdrabbade länder.

Situationen i Jemen beskrivs som ”världens största mänskliga katastrof”. Konflikter har pågått sedan 2015 och tvingat 4 miljoner människor att lämna sina hem. 24 miljoner behöver nödhjälp för att överleva. Lidandet är enormt.

Du kan hjälpa till att hindra spridningen av coronapandemin bland barn och familjer som lever på flykt från sina hem – de flesta i fattigdom och misär.

Med ditt stöd kan UNHCR hindra spridningen av viruset och se till att människor på flykt får den hjälp och vård som de behöver.