fbpx Ge en gåva på mors dag Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Ge en gåva på mors dag

Mamma Safita och hennes dotter Rumi tillhör det förföljda Rohingyafolket från Myanmar. De bor i lever på flykt i världens största flyktingläger – Kutupalong i Bangladesh.
Mamma Safita och hennes dotter Rumi tillhör det förföljda Rohingyafolket från Myanmar. De lever på flykt i världens största flyktingläger – Kutupalong i Bangladesh. Du kan hjälpa dem, ge en gåva på mors dag.
Foto
UNHCR/Roger Arnold

På söndag den 31 maj är det mors dag!

Passa på att hylla din mamma med en livsviktig gåva. Nu kan du ge bort ett mors dag-paket som hjälper ensamma mammor och deras barn på flykt runt om i världen.

Ett mors dag-paket för 279 kronor innehåller mat, rent vatten, tvål, hälsoundersökning, febernedsättande medicin och myggnät.

Paketet hjälper mammor och barn på flykt att hålla sig friska, äta sig mätta och skydda sig mot malaria. Du får ett fint gåvobevis att skicka digitalt.

Gör mammor glada på mors dag!

Jag vill ge:
Mina kontaktuppgifter:
Fyll i ditt personnummer så hämtas din adress.
Jag vill ge med:

När du klickar på "Skicka min gåva" godkänner du våra villkor för hantering av personuppgifter.

Rohingyafolket är en statslös minoritet i Myanmar. Efter ökat våld i augusti 2017 har 730 000 rohingyer flytt till Bangladesh – av dem är 55 procent barn under 18 år.

Många av barnen har bevittnat ohyggliga grymheter – övergrepp, våldtäkt, dödshot och avrättningar av sina föräldrar. Barn som är extra utsatta att utnyttjas i konflikter är de ensamma, de som har tappat bort sina föräldrar, unga ensamma mammor och barnslavar.

Flyende människor vandrade flera i dagar genom djungeln, över berg och floder. De sökte skydd hos UNHCR utmattade, hungriga och sjuka – i akut behov av nödhjälp.

Just nu kämpar UNHCR mot klockan för att hindra spridning av coronaviruset – din gåva rädda liv.

Tack för att du vill skydda mammor och deras barn – som Safita och Rumi.