fbpx Klimatpaket Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Solcellslampar skyddar mot mörkret och hjälpar barn att läsa på kvällen.
Foto
UNHCR/A.McConnell

Klimatpaket

Solcellslampan skyddar mot mörkret, ökar tryggheten och hjälper barn att läsa på kvällen.
290 kr
st

"När vi inte har ordentligt ljus spelar skuggorna spel och du föreställer dig det värsta. Min bror Eyad är traumatiserad av krig ... Natten är särskilt skrämmande. Att tända en lampa skulle hjälpa honom”, berättar en pojke från Jemen.

Hur hjälper presenten?

Solcellslampan skyddar mot mörkret, ökar tryggheten och hjälper barn att läsa och studera på kvällen. Och så är den klimatsmart och håller länge. En liten lampa som gör stor skillnad.

Den solcellsdrivna lampan skickas till akuta hjälpinsatser efter naturkatastrofer och i krigsområden – när samhällen är sönderslagna. Den hjälper till att förlänga dagen. Tiden efter solnedgången är ofta den enda tid som finns för läxor, och för barnen är ljus att läsa i en förutsättning för att läsa läxor på kvällen.

Den solcellsdrivna lampan kan användas på flera sätt, den kan:

  • Hänga från taket.
  • Dimmas.
  • Användas som läslampa.
  • Tas med utomhus till exempel vid toalettbesök.

Lampan kan lysa i minst 80 timmar på lägsta ljusstyrka, och batteriet håller i fem till sju år. Lampan kan också ladda mobiltelefoner. Och allt genom att använda en förnybar och miljövänlig energikälla: solen.

Lampan används i flyktingläger och på avlägsna platser utan elektricitet. Den ger barnen möjlighet att läsa och skriva när mörkret har fallit. Med klimatpaketet hjälper du barnen att göra läxor och klara skolan.

Mörkret som faller efter solnedgång kan vara förödande för tryggheten. Enkla saker som att gå på toaletten eller hämta vatten blir svåra och farliga – särskilt för kvinnor och barn.

Den här gåvan räcker till ett klimatpaket som innehåller en solcellsdriven lampa.

Solcellslampan kan verka simpel – men den förändrar liv. Och så gör den samtidigt en insats för miljön, då den håller länge och minskar användningen av fossila bränslen och batterier.

  • Hälften av världens flyktingar är barn.
  • UNHCR hjälper människor som flyr. Behoven av extra stöd för att klara kyliga nätter är enorma.
  • Du kan hjälpa till en familj på flykt med ett klimatpaket. Beställ klimatpaketet för 290 kronor. Din present gör stor skillnad.

Ge bort ett klimatpaket som skyddar mot mörkret, ökar tryggheten och hjälper barn att läsa på kvällen. Du får ett fint gåvokort att ge bort.

I vår gåvoshop har vi också matpaket, skolpaket och familjetält. Du hittar enkelt en gåva till människor på flykt. Alla bidrag hjälper – stora som små.

Fler produkter

Shopping cart

Din varukorg är tom.