fbpx Matpaket räddar liv Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

En flicka på flykt i Jemen får hjälp av UNHCR.
Foto
UNHCR/Ammar Bamatraf

Matpaket

Ett näringsrikt matpaket till en människa som har tvingats på flykt.
93 kr
st

Hur hjälper presenten?

Familjer på flykt tvingas ofta klara sig flera dagar utan mat och rent vatten. UNHCR finns på plats med matpaket som innehåller vatten, näringsrika kex, matkonserver och torkad frukt.

Till exempel är läget i Jemen är akut. Konflikter har pågått i över sex år. Hem, sjukhus och skolor bombas. Det är världens största mänskliga katastrof.

Oskyldiga barn och familjer bor i tältläger – i fattigdom och misär. De kämpar för att överleva och behöver akut mat.

FN varnar för att Jemen går mot ”den värsta svältkatastrofen som världen har sett på flera decennier”. 400 000 barn är svårt undernärda, om inte läget förbättras har de bara veckor eller månader kvar i livet.

Utan mat kommer fler liv att gå till spillo till följd av svält.

Mat är en viktig del av den första livsviktiga hjälpen när en kris slår till. Om människor – och särskilt barn – inte får mat, så blir de mer utsatta för sjukdomar och undernäring.

Brist på mat skapar också desperation och stor otrygghet. Därför är mat i krissituationer en viktig del i hjälparbetet. En liten insats i ett tidigt skede kan rädda liv.

I många av världens flyktingläger blir det minusgrader på natten och isande stormvindar drar fram. Då kan din gåva med matpaket som hjälper kroppen hålla sig varm hjälpa fler att överleva.

  • Varannan sekund tvingas en människa på flykt. Hälften av alla flyktingar är barn.
  • UNHCR hjälper dem som flyr.
  • Du kan hjälpa med ett matpaket. Beställ ett matpaket för 93 kr. Din gåva gör stor skillnad.

Ge bort ett matpaket som snabbt ger energi och hjälper människor som söker skydd att överleva. Du får ett fint gåvokort att ge bort.

I vår gåvoshop har vi också filtar, skolpaket och klimatpaket. Här kan du enkelt hitta gåvor som räddar liv och gör skillnad för människor på flykt. Alla bidrag hjälper – stora som små.

Fler produkter

Shopping cart

Din varukorg är tom.