Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

En flicka på flykt i Jemen får hjälp av UNHCR.
Foto
UNHCR/Ammar Bamatraf

Matpaket

Ett näringsrikt matpaket till en människa som har tvingats på flykt.
93 kr
st

Hur hjälper presenten?

Familjer på flykt tvingas ofta klara sig flera dagar utan mat och rent vatten. UNHCR finns därför på plats med matpaket som innehåller vatten, näringsrika kex, matkonserver och torkad frukt.

Vintern är på väg i Syrien och dess grannländer, och med den kommer kylan som hotar att göra situationen ännu tuffare för miljontals familjer som är på flykt i området.

Även innan nya strider eskalerade i norra Syrien planerade UNHCR att nå 3,88 miljoner människor med akut nödhjälp. Nu när situationen är ännu allvarligare och tusentals familjer i norra Syrien står inför deras första vinter i ett flyktingläger, så är behovet av akuthjälp som matpaket ännu större.

Mat är en viktig del av den första livsviktiga hjälpen när en kris drabbar. Om människor – och särskilt barn -  inte får mat, så blir de mer utsatta för sjukdomar och undernäring. Brist på mat skapar också desperation och stor otrygghet. Därför är mat i krissituationer en viktig del i hjälparbetet. En liten insats i ett tidigt skede kan rädda liv.

I många av världens flyktingläger blir det på vintern minusgrader – temperaturen kan gå under minus 10 grader -  och isande stormvindar drar fram. Då kan din gåva med matpaket som hjälper kroppen hålla sig varm hjälpa fler att överleva den brutalt kalla vintern.

  • Varannan sekund tvingas en människa på flykt. Hälften av alla flyktingar är barn.
  • UNHCR hjälper dem som flyr. Behoven av extra stöd för att klara den kyliga vintern är enorma.
  • Du kan hjälpa med ett matpaket i vinter. Beställ ett matpaket för 93 kr. Din gåva gör stor skillnad.

Ge bort ett matpaket som snabbt ger energi och hjälper människor som söker skydd att överleva. Du får ett fint gåvokort att ge bort.

I vår gåvoshop har vi vid sidan om matpaket också filtar, skolpaket och klimatpaket. Här kan du enkelt hitta gåvor som räddar liv och gör skillnad för människor på flykt. Alla bidrag hjälper - stora som små.

Fler produkter

Shopping cart

Din varukorg är tom.