fbpx Skolpaket ger en trygg framtid Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Två flickor från Afghanistan har fått skolpaket och möjlighet att gå i skolan - som de älskar.
Foto
UNHCR/U.Irum

Skolpaket

Den här gåvan räcker till ett skolpaket till ett barn på flykt.
194 kr
st

Hur hjälper presenten?

Utbildning är avgörande för ett barns framtid. Att ge barn på flykt möjlighet att gå i skolan är därför en viktig del av UNHCR:s arbete. Ett skolpaket innehåller en skolbänk, block och pennor – en viktig grund för ett barns skolgång.

Utbildning är det viktigaste verktyget för att ge människor på flykt möjlighet till en framtid, och det är särskilt viktigt för barn på flykt. Investeringar i barn på flykts skolgång ger resultat i många år framåt.

Bra undervisning och en trygg plats för lärande hjälper barnen att förbereda sig för framtiden och det hjälper dem även att återhämta sig från trauman. Tillgång till utbildning minskar också risken för barnarbete och barnäktenskap, och ger barn på flykt chansen att få vara barn längre.

Tyvärr saknar 37 procent av alla flyktingbarn tillgång till grundskoleutbildning. Och för flickor är verkligheten tyvärr att många bara får några få års skolgång.

För en familj på flykt är det otroligt viktigt att barnen får gå i skolan – det ger hopp om en bättre framtid för hela familjen. I skolpaketet ingår:

  • En skolbänk.
  • Pennor och block.

Barnen är framtiden. Och för att de ska få möjlighet att uppfylla sina drömmar behövs tillgång till utbildning och skola. Därför är skolpaketet en gåva som ger hopp och framtidstro till barn på flykt världen över.

  • Hälften av alla flyktingar är barn.
  • Du kan hjälpa ett barn på flykt med ett skolpaket. Beställ skolpaket för 194 kronor. Din gåva gör stor skillnad.

Ge bort skolpaket och ge ett barn på flykt hopp om en bättre framtid. Du får ett fint gåvokort att ge bort.

I vår gåvoshop har vi också matpaket, filtar och klimatpaket. Här kan du enkelt hitta en gåva som ger människor på flykt en framtid. Alla bidrag hjälper – stora som små.

Fler produkter

Shopping cart

Din varukorg är tom.