fbpx Solpanel Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

En flyktingkvinna står framför solpaneler i ett flyktingläger Etiopien.
Sabriina Nour är 18 år och flykting i Etiopien. "Jag tror att solenergi är framtiden. Om du inte har ljus är livet svårt. På natten går vi till badrummet i mörker" berättar hon.
Foto
UNHCR/Diana Diaz

Solpanel

En solpanel hjälper en familj på flykt med elektricitet för att laga mat, ha rent vatten och värme i flera år. Vardagsbehoven blir möjliga.
8 740 kr
st

Hur hjälper julklappen?

Ändlös torka, översvämningar och förstörda skördar. Just nu kämpar människor för att överleva på frontlinjen i klimatkrisen. När ingenting runt omkring dig räcker till för att klara vardagen kan det leda till konflikter.

Konkurrensen om jordens knappa resurser ökar. Tillgången till mat och vatten minskar. Kvinnor och barn tvingas att gå längre och längre för att hitta ved.

Att satsa på förnybar energi räddar liv när familjer kämpar mot alla odds. Solenergi fyller vardagens behov i flyktingläger. Solpaneler driver vattenpumpar, gatubelysning och ger elektricitet till familjer.

Var tredje sekund tvingas en människa att fly från våld och strider i världen. Miljontals av dem lever på marginalerna mitt i klimatkrisen. De saknar medel för att överleva i en alltmer omöjlig miljö. Idag går kriser går allt mer ihop.

Den här julklappen hjälper människor som lever utan elektricitet, och som tvingas överleva med enklast möjliga medel.

  • 8740 kr kan ge en solpanel som hjälper en familj på flykt att laga mat, få rent vatten och belysning.

Ge bort en solpanel som:

  • Kan minska konflikter.
  • Ökar tryggheten för kvinnor.
  • Ger barn får mer tid för skolarbete.
  • Är både miljövänlig och effektiv.

Du får ett fint gåvokort att ge bort i julklapp.

I vår gåvoshop har vi också familjetält, kaminer och tältisolering. Här kan du enkelt hitta en gåva som ger människor på flykt en framtid. Alla bidrag hjälper – stora som små.

Fler produkter

Shopping cart

Din varukorg är tom.