Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Ge en gåva varje månad

Två bröder bor med sin mamma och pappa i ett tältläger utanför huvudstaden Sanaa i Jemen. Efter fem år av konflikter och bombangrepp pågår världens största mänskliga kris i landet. Nu hotas de av ny osyling fiende - coronavisuet.
Två bröder lever på flykt med sin mamma och pappa i ett tältläger utanför huvudstaden Sanaa i Jemen. Efter fem år av konflikter och bombangrepp pågår världens största mänskliga kris i landet. Nu hotas människor av en ny osynlig fiende - coronaviruset.
Foto
UNHCR/Ahmed Haleen

Nästan 4 miljoner människor är på flykt från bombattacker och flyganfall i Jemen. Inbördeskriget har slagit landet i spillror. Det är en av världens största och mest akuta kriser. Den mänskliga lidandet är enormt.

Nu hotas landet av coronapandemin. En spridning av viruset får fruktansvärda följder. Utan stöd kommer fler liv att gå till spillo till följd av våld, sjukdomar eller brist på mat och rent vatten.

Du behövs för att ge människor på flykt sjukvård, mat och mediciner. Som månadsgivare hjälper du människor på flykt, varje dag – året runt.

Jag vill ge varje månad:
Mina kontaktuppgifter:
Fyll i ditt personnummer så hämtas din adress.
Jag vill signera med:

När du klickar på "Skicka min gåva" godkänner du våra villkor för hantering av personuppgifter.

Läget i Jemen

Inbördeskriget har pågått i över fem år. Miljoner människor i Jemen har inte tillräckligt med mat. 80 procent av befolkningen behöver stöd från hjälporganisationer som UNHCR. Sjukdomar sprids snabbt, det är brist på sjukvård och sönderbombade marknader leder till undernäring.

Nu sprids coronaviruset i landet. Läget är akut.

Du kan göra skillnad. UNHCR, FN:s flyktingorgan, finns på plats i Jemen och leder hjälpinsatser för att ge skydd, akut boende och nödhjälp som madrasser, filtar, liggunderlag, köksgeråd, hinkar och mycket mer.

UNHCR hjälper också familjer att reparera förstörda hem och byggnader där familjer på flykt söker skydd. UNHCR stödjer hälsokliniker och arbetar för att förebygga och kontrollera spridning av kolera.

Det är enkelt att vara månadsgivare. Varje månad dras det belopp du har valt automatiskt från ditt konto via autogiro.