Det är enkelt att starta en insamling

  • Starta en egen insamling och hjälp människor på flykt. Ditt engagemang räddar liv. UNHCR:s personal känns enkelt igen med sina blå västar och kepsar.
    Starta en egen insamling och hjälp människor på flykt. Ditt engagemang räddar liv. UNHCR:s personal känns enkelt igen med sina blå västar och kepsar.
Det är enkelt att starta en egen insamling till välgörande ändamål. Skapa en sida som du sprider till dina vänner! Pengarna du samlar in går till utsatta barn och familjer på flykt.
  1. Skapa ett konto med din profil och sätt ett mål.
  2. Samla in pengar till människor på flykt i världens alla hörn – eller välj ett av projekten som finns presenterade.
  3. Involvera dina vänner - sprid din insamling via sociala medier och uppmana dina vänner att skänka pengar.
  4. Gör skillnad tillsammans – pengarna ni samlar in går direkt till UNHCR:s arbete med att hjälpa människor på flykt.
  5. Vi gillar att du gör detta, hör gärna av dig om du vill ha tips!
  6. Stort tack och lycka till. Ditt engagemang räddar liv – starta här!

Hjälp till Syrienkrigets offer

Kriget i Syrien har pågått i sju år. Hjälpbehoven är enorma. Engagera dig för att lindra det mänskliga lidandet genom att starta en egen insamling som går till välgörande ändamål.

Starta enkelt en insamling här

Om UNHCR:s arbete

Just nu tvingar krig och förföljelse i Syrien, Afghanistan och Eritrea miljontals människor att lämna allt bakom sig och göra den farliga resan till säkerhet. Hundratusentals av dem riskerar sina liv i desperata försök att ta sig till Europa.

FN:s flyktingorgan UNHCR leder arbetet för att skydda barn och familjer som har tvingats fly sina hem på grund av krig och förföljelse. Ett arbete som aldrig varit mer relevant än idag.

UNHCR kämpar för flyktingars rättigheter, ger dem livräddande nödhjälp och en tryggare framtid.

För 70 år sedan, när andra världskriget tog slut, var stora delar av Europas befolkning på flykt. Det var då UNHCR:s arbete tog sin början. Knappast något europeiskt land var förskonat. Hjälpbehoven var enorma även i jämförelse med idag.