2273 personer har redan skrivit under

Uppropet Human Facts

Just nu är nästan 70 miljoner människor på flykt i världen. De flesta blir kvar i samma land eller hamnar i ett grannland, mer än hälften flyr till utvecklingsländer.

Även Sverige har tagit emot många genom åren, vilket vi är stolta över, men det är fortfarande de fattigaste länderna som tar emot flest.

Och medan debatten hårdnar och politiker och tyckare slänger siffror och argument i huvudet på varandra, ser vi något helt annat. Vi är ofta de första på plats och de sista som lämnar. Varje dag får nya människor skydd och hjälp av oss. Människor som blir siffror i statistiken.

Eller så vänder man på det och ser varje siffra som en människa. En person med en egen historia. Som kanske just har avslutat en lång utbildning, har ett favoritlag i fotboll eller som älskar att sjunga nattvisor för sina barn. Vi har många sådana siffror. Som inte alls handlar om politik och kostnader. Utan om människor. Vi kallar det Human Facts. I grund och botten handlar det om humanism.

Vill du också att samtalet ska bli mer humant?

Skriv under manifestet Human Facts och stå upp för människor som tvingas fly.

För att ha möjlighet att ta emot din underskrift behandlar vi dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR, läs villkoren här.