fbpx Åsa Tillberg Widell blir ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR Skip to main content

Åsa Tillberg Widell blir ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR

Maj 17, 2018

Åsa Tillberg Widell tillträder som ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR, insamlingsorganisationen för FN:s flyktingorgan i Sverige.

Åsa Tillberg Widell blir ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR.
Foto: Helén Pe

"Det känns som ett privilegium"

Åsa Tillberg Widell tillträder som ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR, insamlingsorganisationen för FN:s flyktingorgan i Sverige.

– Vi är oerhört glada över att ha rekryterat Åsa Tillberg Widell som ny Generalsekreterare för Sverige för UNHCR. Hennes långa erfarenhet av ledarskap, digitalisering och en bransch i transformation, tillsammans med Åsas breda nätverk är alla viktiga delar som vi ser behövs för att Sverige för UNHCR ska kunna öka engagemanget för UNHCR:s viktiga arbete för människor som tvingats på flykt, säger Nicklas Wigren, Ordförande för Sverige för UNHCR.

Åsa Tillberg Widell kommer närmast från TV4-koncernen där hon varit vd för Nyhetsbolaget. Hon har även varit redaktionschef för Dagens Nyheter och Dagens Industri.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att tillträda som ny Generalsekreterare för Sverige för UNHCR. Jag är imponerad av hur organisationen på några få år har vuxit och etablerat sig i sin centrala roll för att skapa engagemang och kraftigt öka de insamlade medlen till FN:s flyktingarbete. Det känns som ett privilegium att få arbeta med så viktiga frågor, säger Åsa Tillberg Widell.

Åsa Tillberg Widell tillträder sitt uppdrag i augusti.

Av: Ulrika Forsberg, webbansvarig