•  Den största hjälpsändningen någonsin har nått fram till ett avlägset flyktingläger vid gränsen mellan Syrien och Jordanien. Konvojen med 118 lastbilar var fullastad med förnödenheter till 40 000 människor i stor nöd.
    Den största hjälpsändningen någonsin har nått fram till ett avlägset flyktingläger vid gränsen mellan Syrien och Jordanien. Konvojen med 118 lastbilar var fullastad med förnödenheter till 40 000 människor i stor nöd.

Största hjälpsändningen någonsin når utsatta i Syrien

Nu har FN och syriska Röda Korset (SARC) nått fram med livräddande nödhjälp till mer än 40 000 människor i svår nöd i det avlägsna flyktinglägret Rukban i sydöstra Syrien.

De 118 lastbilarna med förnödenheter är FN:s största hjälpkonvoj någonsin i Syrien. Räddningsarbetet räknas pågå i en vecka. 10 000 barn under fem år kommer att vaccineras.

– Den här storskaliga leveransen med livräddande nödhjälp till extremt utsatta i Rukban var i sista stund. Den humanitära situationen här har förvärrats av svåra vinterväder och brist på grundläggande basvaror, berättar Sajjad Malik, UNHCR:s chef i Syrien

FN och SARC:s gemensamma hjälpsändning är fulllastad med förnödenheter som mat, mediciner, näring, skolmaterial, hygienartiklar, filtar, presenningar, lampor, vinterkläder, barnkläder, sovsäckar och liggunderlag.

Källa: UN in Syria and SARC deliver humanitarian assistance to 40,000 people in Rukban

Ulrika Forsberg

Webbansvarig