• Sverige för UNHCR:s ordförande Nicklas Wigren tog emot checken på 24 miljoner kronor på gårdagens förmånstagarfest.
    Sverige för UNHCR:s ordförande Nicklas Wigren tog emot checken på 24 miljoner kronor på Svenska PostkodLotteriets förmånstagarfest.

Sverige för UNHCR får 24 miljoner kronor av Postkodlotteriet

Under gårdagens förmånstagarfest delade Svenska PostkodLotteriet ut dryga 1,1 miljarder till 55 ideella organisationer.

Sverige för UNHCR var på plats och tilldelades 24 miljoner kronor till stöd för UNHCR:s arbete för människor på flykt.

– Vi är så tacksamma för detta viktiga bidrag från PostkodLotteriet. I en värld där allt fler människor tvingas fly från sina hem på grund av krig och förföljelse är varje krona livsviktig. Med årets utdelning kan UNHCR se till att fler människor på flykt får hjälp och förutsättningar för att skapa en bättre framtid, säger Elin Stråkendal, insamlingschef på Sverige för UNHCR.

– Alldeles för många människor i världen lever i flykt. Tack vare våra kunder kan vi fortsätta att stötta FN:s flyktingorgans arbete med att ge dessa utsatta människor nödhjälp runt om i världen, säger Robert Hårdh, välgörenhetschef för Novamedia Sverige som driver Svenska PostkodLotteriet.

Sverige för UNHCR är förmånstagare till PostkodLotteriet sedan 2009.

Ulrika Forsberg

Webbansvarig
  • Lindex kunder rundade upp med 2,1 miljoner kronor till barn på flykt i världen - som de här flyktingbarnen från Sydsudan som har sökt skydd i Etiopien.
    Lindex kunder rundade upp med 2,1 miljoner kronor till barn på flykt i världen - som de här flyktingbarnen från Sydsudan som har sökt skydd i Etiopien.

Lindex kunder rundar upp med 2,1 miljoner kronor till barn på flykt

Mellan den 4-15 december kunde Lindex kunder runda upp sina köp i butik till förmån för UNHCR:s arbete för barn på flykt. Kampanjen resulterade i hela 2 123 439 kronor – pengar som kommer att göra enorm skillnad för flyktingbarn runt om i världen.

– Det är fantastiskt att återigen se engagemanget för barn på flykt bland Lindex kunder och personal. Vi är så tacksamma för den här otroliga insatsen, säger Amelie Häger, ansvarig för strategiska partnerskap på Sverige för UNHCR.

Över hälften av världens flyktingar är barn. Många spenderar hela sin barndom på flykt. De har tvingats uppleva saker som inget barn ska behöva vara med om.

När krig bryter ut och familjer tvingas fly är barnen mest utsatta. Många förlorar sina familjer och riskerar att utsättas för våld och övergrepp.

UNHCR är på plats världen över för att ge livräddande nödhjälp samt skydd, stöd och utbildning till barn på flykt och deras familjer.

Lindex kunder har gett över 8 miljoner kronor

Detta är den sjätte runda upp-kampanjen som Lindex genomfört till stöd för UNHCR:s arbete. Tillsammans har kampanjerna samlat in 8 486 057 kronor.

Ulrika Forsberg

Webbansvarig

Tack för en hjälpande hand

Tack för att du har räckt ut en hand och hjälpt människor på flykt under 2017!

Varmt tack från oss på Sverige för UNHCR.

Video: Varmt tack och god jul

Varmt tack för att ni hjälper människor på flykt.

Tack vare er kan barn och familjer på flykt sova lite bättre i natt. Ni hjälper människor på flykt varje dag - och varje natt.

Just nu ...

Just nu är över 65 miljoner människor på flykt från krig och konflikter i världen. Det är den högsta siffran sedan andra världskriget.

Varje minut tvingas 20 människor att lämna sina hem för att överleva.

FN:s flyktingorgan UNHCR klarar bara av att hjälpa dem tack vara människor som har valt att stödja och engagera sig i vårt arbete.

Under 2017 var UNHCR den ledande organisationen vid stora katastrofer. Människor på flykt från Irak, Syrien, Burma, Jemen och Sydsudan har fått livräddande hjälp.

När en katastrof är över stannar UNHCR kvar. Vi fortsätter att stötta utsatta människor. Ger dem möjlighet att utbilda sig och bli självförsörjande.

UNHCR stärker och hjälper dem - tills de hittar en plats där de känner sig hemma.

Varmt tack!

Vi på Sverige för UNHCR önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ulrika Forsberg

Webbansvarig