fbpx Vill du ge en gåva varje månad? Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Vill du ge en gåva varje månad?

Abu Bassam kommer från Syrien. Idag lever han i fattigdom och bävar för den svåra vintern på flykt.
Abu Bassam kommer från Syrien. Idag lever han i fattigdom och bävar för den svåra vintern på flykt. Vill du hjälpa människor som Abu?
Foto
UNHCR/M.Hawari

Idag kan du göra något stort. För dig själv och för medmänniskor runtom i världen. För människor som du aldrig träffat, och som du kan ge hopp om en bättre framtid.

Du kan bli månadsgivare och hjälpa människor på flykt året om.

Abu Bassam och hans barnbarn är några av alla familjer som behöver din hjälp. De tvingades att fly kriget i Syrien för snart åtta år sedan. Nu bor de i ett nedgånget hus i Jordanien. Han berättar med sorg i rösten:

Jag lovar dig, vintern är svårare än krigets strider.

Din gåva varje månad räddar liv varje dag, varje månad året om.

Jag vill ge varje månad:
Mina kontaktuppgifter:
Fyll i ditt personnummer så hämtas din adress.
Jag vill signera med:

När du klickar på "Signera autogiro" godkänner du våra villkor för hantering av personuppgifter.

Bitande vindar sveper genom ökenlandskapet i norra Jordanien. Det blåser aska från elden på familjens lilla innergård. Snart kommer regnet och kylan att tvinga in dem i den enkla bostaden.

Den nedgångna fastigheten är inte en trevlig plats någon tid på året. Det är tydligt att se varför. Mögel kryper längs väggen efter gamla vattenskador. Det läcker från de spruckna fönstren och hålen i taket.

Abu Bassam och hans fru gör allt de kan för att hålla sina barnbarn varma och mätta nu när temperaturen sjunker fort. Det är svårt, de försöker leva på det lilla de har.

Vi blev gamla så fort, vi åldrades av ångest och sorg.

Livet som flykting är extremt utsatt, speciellt på vintern. De provisoriska bostäderna håller sällan fukt, vind och kyla ute. Ofta saknas både bränsle och isolering.

Många har tvingats lämna allting bakom sig och flytt med bara kläderna de hade på kroppen. De behöver din hjälp.