Skip to main content

Skyddar världens flyktingar.

Delicato och Stiftelsen Einar Belvén

Flyktingsituationen lämnar ingen oberörd. Delicato och Stiftelsen Einar Belvén hjälper människor på flykt: "UNHCR gör en insats som vi vill stödja."

En flicka som är på flykt i norra Syrien har fått nödpaket från UNHCR. Hennes hemstad var den första som föll under Ankaras styrkor sedan offensiven för att ta kontroll över gränsområdet mellan Turkiet och Syrien startade förra veckan.
Foto: Ritzau Scanpix
Tack Stiftelsen Einar Belvén som hjälper barn och familjer på flykt från kriget i Syrien.

UNHCR, Delicato och Stiftelsen Einar Belvén

Den senaste tidens upptrappning av konflikten i provinsen Idlib i Syrien tvingar alltfler att fly för sina liv. Nästan 5.6 miljoner syrier befinner sig på flykt. Hälften är barn. Delicato Bakverk AB och Stiftelsen Einar Belvén visar därför sitt fortsatta stöd genom att skänka en miljon kronor till UNHCR:s arbete för människor på flykt.

– Vi på Delicato är enormt stolta över att kontinuerligt kunna bidra till UNHCR:s livräddande arbete där behovet är som störst, säger Johan Berg, VD på Delicato.

Delicatos grundare Einar Belvén startade 1991 stiftelsen som bär hans namn. Sedan dess arbetar man aktivt för att stötta barn, ungdomar, äldre och sjuka bland annat genom donationer till Barnrättsbyrån, GAPF och Livstycket och till en årlig studieresa för konditorelever.

– Stiftelsen Einar Belvén grundades av min farfar år 1991, berättar Ellinor Belvén och fortsätter: "Under årens lopp har stiftelsen bland annat stöttat barn och ungdomar och verkat för att förbättra situationen för utsatta och behövande i samhället. Särskilt angeläget har varit att värna om barnens situation i den omfattande flyktingkrisen, och det är därför vi i år igen har valt att stötta UNHCR:s viktiga arbete."

Totalt har Delicato och Stiftelsen Einar Belvén över fem år skänkt 6,5 miljoner kronor till UNHCR:s arbete.

Nyheter

Följ Delicato och Stiftelsen Einar Belveén på bloggen.